"Visch en schelpdieren"
Ikan Boemboe Bali
Ongeveer 700 gram aan visfilets naar keuze
(Makreel, kabeljauw of andere witvis)
5 eetlepels uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel laos
1 salamblaadje
1 djeroek peroet blaadje
2 sprieten sereh
1 blikje tomatenpuree
olie, peper en zout
Bak de visfilets in de olie tot ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan.
Voeg aan het restant olie de uien, knoflook, sambal en de overige kruiden toe. Bak alles even op en doe er dan de tomatenpuree bij aangelengd met 2 of 3 eetlepels water.
Laat de saus aan de kook komen en stoof de vis 1 minuutje mee.
"Weetje"
Als de mosselen schoon en gewassen zijn giet je er wat melk over. De mosselen zuigen dit op en de mosselen worden hierdoor heerlijk van smaak.
Om te weten of er een slechte mossel tussen de mosselen zit (tegenwoordig komt dit zelden meer voor) leg je een zilveren lepeltje bij de mosselen die je gaat koken. Als het lepeltje zwart wordt zit er een slechte mossel tussen.